Kategorier
Solskydd

Behagligare inomhusmiljö med markiser på Lidingö

Solen gör sig påmind var man är i huset. Persiennerna är nere för att slippa värmen. Med markiser på Lidingö slipper man uppvärmningen, men får ändå ljuset.

När solen lyser och graderna tickar uppåt, då vill man inget hellre än att ligga i badet. En sval och skön pool, eller ännu bättre, havet. Men med alla måsten i vardagen så kan man inte göra det hela tiden. Istället får man försöka gömma sig från solen för att få det lite svalare, i alla fall
inomhus.

Även att bara sitta inne och försöka ta det lugnt kan vara svårt. Trots att tv:n är på ser man ingenting alls. Solen speglar sig så hårt i skärmen att man bara ser ett skarpt sken. Är det dags att kasta upp lakan igen och bli grannarnas snackis ytterligare ett år? Eller är det dags att göra något åt det på riktigt.

Lösningen på problemet är markiser

Slut på att hänga upp lakan i fönstren, nu är det dags att införskaffa markiser på Lidingö. Med olika färger och storlekar att välja mellan finns det något som passar vars och ens bostad. Vill man matcha eller sticka ut lite? Det finns så mycket fint att välja mellan.

Markiserna som finns idag fungerar inte på samma sätt som förut. Nu behöver man inte stå och veva för att hissa upp och ned markiserna. Man kan välja mellan automatiska markiser och de som du själv styr. De automatiska fäller ut och in sig med hjälp av sensorer.

Kategorier
Rörmokare

Lägg in numret till en rörmokare i telefonboken

Vi kan börja med ett exempel och vi säger att du äger ett hus i Göteborg. Ett hus som har några år på nacken och som kräver ett visst underhåll och översikt. Något du också gör, du är hyfsat händig och du kan korrigera de flesta problem som dyker upp på egen hand och utan någon professionell hjälp. Du agerar dessutom korrekt i förhållande till hur du ser över ditt hus i Göteborg – varje vinter så kollar du hur huset klarar kylan; du går upp på taket för att se statusen där och du går även ner i källaren för att se om det finns några tecken på att en dränering måste göras.

Det här ger dig väldigt bra förutsättningar rent ekonomiskt; du vet att taket kanske behöver bytas ut helt inom tre-fyra år och du kan därigenom avsätta pengar månadsvis för att täcka den kostnad som detta för med sig. Detsamma gäller grunden och då du vet att en dränering kan kosta mycket pengar så har du redan nu börjat förbereda inför en kommande sådan, helt enligt manualen och en husägares ABC.

Dock, har du inte glömt något här; finns det inte ytterligare ett område på huset i Göteborg som du ska lägga fokus på? Jo, och detta behöver du professionell hjälp för. Dina ledningar och rör slits hela tiden och för varje dusch, varje spolning i toaletten och för varje gång du diskar så innebär detta att rören i fråga nöts litegrann.

Om ett rör går sönder så kommer det att kunna kosta dig mycket pengar; en vattenskada är sällan billig och därför är vårt råd att du utökar genomgången av ditt hus även till detta område. Det är något som kräver en rörmokare och det är ingenting som kostar speciellt mycket pengar. En rörmokare i Göteborg kan snabbt undersöka vilket skick dina rör och ledningar i huset håller och detta särskilt i dagsläget då det finns väldigt bra instrument tillgängliga.

En rörmokare är en bra försäkring

Den rörmokare du anlitar kommer – kortfattat och förenklat – att föra in slangar, med kameror i änden, i ett avlopp och därefter så kommer din rörmokare att kunna följa händelseförloppet via sin dataskärm. Skulle något tyda på att fel så skulle samme rörmokare direkt kunna åtgärda detta, exempelvis genom en stamspolning där han med hjälp av högtryck och hett vatten rensar rören i ditt hus. Detta för att slippa ett kostsamt stambyte i framtiden.

Kostnaden för en rörmokare är något som du kan använda ditt rot-avdrag för och där du drar av 30% av den totala arbetskostnaden; en billig försäkring som vi anser att varje husägare bör addera till den lista om översikt och underhåll man har skrivit ihop och årligen följer.

Kategorier
Bil

En däckpartner är bra att ha

Du kan alltid vända dig till din däckfirma – din däckpartner – om du behöver nåt fixat med däcken. Byte till vinterdäck, nya däck, däckhotell – you name it.

En partner är alltid bra att ha. Någon som finns vid ens sida och som man kan lita på i vått och torrt. Detta gäller självklart för en livspartner – maka eller make – eller för en affärspartner. Men även inom andra områden kan det kännas tryggt att ha en partner. Till och med när det gäller så banala saker som bildäck.

En bra däckfirma fungerar som en däckpartner. Någon som du alltid kan vända dig till när det har med bildäck att göra, eller andra slags däck också förstås, såsom däck till motorcykel eller lastbil. Oavsett vilket så vet du att denne partner inte är mer än ett telefonsamtal bort.

Din däckpartner är bara ett telefonsamtal bort

Är det dags att byta till vinterdäck? Ring din däckpartner. Är det redan tid att byta tillbaka till sommardäck? Ring din däckpartner. Om du är lite bekväm av dig, eller har ont om plats hemma så kan din däckpartner säkert ordna med däckhotell för att förvara de däck du inte behöver för årstiden.

Rätt vad det är så har du kört en massa mil och som ett brev på posten så har däcken slitits i takt med att mätarställningen tickat på. Då kommer självklart din däckpartner att hjälpa dig att välja nya däck till din bil. Och att lägga på dem. Och att ta betalt för det – så är det, men en bra partner är värd sina pengar.

Kategorier
El

Solcellsleverantör med effektiva solceller

Att hålla nere på kostnaden är något de flesta är intresserade av. Nu har man chansen att investera i solceller, så hitta din solcellsleverantör redan idag.

Varenda månad är densamma, man betalar alldeles för höga elpriser. Hur ska man ha råd att ha kvar sin villa, med elpriserna som är? Ska man bo kallt, mörkt eller kanske låta bli att duscha? Nej det var inte riktigt det här man tänkte sig när man köpte villa. Kanske är det någon mer investering som behöver göras för att få det perfekt.

Det första Anna gjorde när hon köpte sin villa, det var att renovera den. En äldre villa är inte direkt känd för att vara välisolerad, så hon började där. Men trots det stack priserna iväg. Nästa steg var en smart investering, det var att investera i solceller. Att låta jorden ge tillbaka el och därmed få en lägre kostnad.

Hitta en solcellsleverantör i närheten

Nu började den effektiva räkningen på hur mycket man faktiskt kunde spara om man skaffade solceller. Hur lång tid skulle det ta innan man tjänat igen dem? Hör och häpna! På bara några år så hade Anna tjänat igen pengarna och sparat in pengar på elen.

Det var att direkt kontakta ett företag, El av Sol, för att göra en beställning på solceller. Här skulle det inte snålas. När hon fick höra att överskottet såldes så visste hon direkt, att det var lika bra att ta tillräckligt så det minst räckte till hela hennes hem. Mer om solceller kan du läsa på denna webbsajt: https://www.elavsol.se/

Kategorier
Solskydd

Markiser för syns skull i Stockholm

Finns det något mer frustrerande att försöka se på skärmen men inte kunna utläsa något. Solen är inte alltid en vän. Däremot kan markiser i Stockholm vara det.

Det var riktigt ruskväder när kontorsbyggnaden äntligen stod klar. Som i ett trollslag fylldes rummen med kontorsmöbler, lounger, fikarum och konferenslokaler. Allt kändes nytt och fräscht och de flesta gillade inredningen som var ljus och luftig. Färgerna gick i vitt och beige vilket gjorde lokalerna harmoniska och trevliga att vistas i.

Till en början var allt till belåtenhet och inte ens några klagomål på temperaturen. Det fanns det alltid annars. Vissa företag hade endast ett rum medan andra hade hela våningar och där fanns gemensamma utrymmen. Så snart vädret blev fint började klagomålen komma. Företag som hade fönster där solen tittade in kunde inte se något på sina skärmar.

Markiser avlägsnar problematik

Det gnälldes på rasterna men inget hände. Då fick Anna, som hade ett litet kontor på andra våningen, nog. Hon kontaktade ett företag som sålde solskydd i Stockholm. Man satte upp de transparenta solskydden på fönstren och problemet var löst. Trots solskydden kunde man se ut och njuta av den vackra dagen.

Hon skrev ett dokument där hon tog upp kostnader för antalet som behövdes och gick sedan till hyresvärden. Inom en vecka satt solskydden på plats och Anna som ingen tagit notis om tidigare blev allas hjälte. En i huset som man behandlade med vördnad. Solskyddshändelsen fick istället alla att vända sig till henne när något behövde bli gjort.

Kategorier
Bil

Bilverkstad lagar din gamla bil i Märsta

Hos en bilverkstad i Märsta får du inte bara hjälp med nya elbilar. Många passionerade bilmekaniker känner en hel del kärlek till gamla skrothögar också.

Vissa bilar behåller man även om man vet att man borde göra sig av med dem. Efter ett visst antal mil brukar de flesta kärror börja knaka i fogarna. Ändå är det lätt att skapa ett emotionellt band till sin bil, som man inte vill bryta. Då gäller det att ha tumme med en bra bilmekaniker.

När du letar efter någon som vill förbarma sig över din gamla bil, kan det vara en god idé att besöka olika bilverkstäder för att leta efter någon som verkligen förstår varför du vill behålla bilen. Trots att den får motorstopp med jämna mellanrum. Och trots att den är så rostig att den knappt håller ihop.

En bilverkstad är en plats för passion och intresse

En bra bilverkstad i Märsta kan inte bara ta hand om nya, högteknologiska elbilar. Det hör också till bilmekanikerns yrke att kunna serva och laga bilar av äldre modell. Det är ofta ett arbete som ställer lite högre tekniska krav på bilmekanikern. Men det är också ofta en typ av arbete som var det som gjorde att bilmekanikern valde sitt yrke från början.

Glöm inte att du har något speciellt att erbjuda din bilverkstad, när du kommer in med din gamla skrothög. Många bilmekaniker minns nämligen hur det var när de var unga, när de får chansen att ta hand om en gammal skorv till bil. Så bli inte förvånad om du visar dig vara en lite mer attraktiv kund på bilverkstaden än du trodde att du skulle vara.

Kategorier
Okategoriserade

När är det krav på fallskyddsutbildning?

Fallskyddsutbildning är ett krav inom en del branscher. Framför allt gäller det inom byggbranschen. För att få arbeta på vissa höjder krävs det att du har genomgått en sådan utbildning.

Arbetar du i byggbranschen, inom industri eller inom annan bransch där du kommer att arbeta på över två meters höjd krävs fallskyddsutbildning. Arbetsmiljöverket har strikta regler kring arbeten på hög höjd och det är alltid arbetsgivaren som måste se till att förutsättningarna för säkert arbete finns.
Eftersom regler och lagar ändras är det alltid bra att kontrollera vad som gäller om du är arbetsgivare. Inom vissa branscher kan det bli stora sanktionsavgifter om reglerna inte följs. Du som arbetar behöver också känna till vad som gäller för att du ska kunna arbeta säkert och tryggt.

Gå en fallskyddsutbildning för din säkerhet

En fallskyddsutbildning går du inte bara för att få ett papper på att du gjort vissa moment. Under utbildningen får du lära dig allt du behöver kring din personliga säkerhet. Du får också lära dig hur du skyddar andra. Oavsett om du ska arbeta på ställningar, på tak eller broar är det viktigt att du kan skydda dig själv och andra.
Fall från hög höjd kan orsaka dödsolyckor. När du går en utbildning får du lära dig riskhantering och riskbedömning. Du får också lära dig att hantera skyddsutrustning på rätt sätt. För det kan vara avgörande att kunna hantera utrustningen korrekt när du arbetar på hög höjd. Du får också lära dig hantera riskfyllda situationer på ett lugnt sätt.

Kategorier
Okategoriserade

Låt en flyttfirma i Täby hjälpa dig med flytten

Det kanske är dags för dig att flytta snart och dina möbler och kartonger behöver en säker transport. En snabb och säker transport får du om du anlitar en professionell flyttfirma i Täby.

Oavsett om du bara flyttar tvärs över gatan eller till andra sidan av staden, kommer inte dina möbler och kartonger traska till den nya bostaden på egen hand. Att flytta bohag är väldigt slitsamt för kroppen och det tar tid. Det behövs även en släpvagn eller annat fordon för att transportera alla möbler och kartonger. Ska det flyttas stora och tunga saker som exempelvis ett piano behövs det ett flertal personer som lyfter och bär pianot. För att din flytt ska bli så smidig och säker som möjligt kan du anlita en flyttfirma. Du bestämmer själv hur mycket hjälp du vill ha.

En flyttfirma kan sköta hela flytten eller enbart delar av den

Om du känner att det kommer bli väldigt jobbigt med allt som ska göras vid flytten kan du beställa en komplett tjänst av flyttfirman. Då tar flyttfirman hand om packning, lastning, transport, lossning – och de packar även upp din saker. Om du orkar, har tid och vill kan du göra allt själv förutom själva transporten som flyttfirman tar hand om. En flyttfirma kan även erbjuda andra tjänster som exempelvis magasinering av hela eller delar av ditt bohag. Det kan vara nödvändigt för dig att magasinera några möbler eller annat som inte får plats i ditt nya hem.

Kategorier
Bostad

Vintertäckning ger poolen ökad hållbarhet

Vem vill inte ha en egen pool att dyka ner i på årets varmare dagar. Men när kylan kommer så kan du behöva göra en vintertäckning av din pool. Ett sätt att säkerställa din pools hållbarhet.

Idag är det väldigt många som har satsat på en egen pool i sin trädgård. Något som ses som en lyx men som samtidigt inte behöver kosta så många kronor, om man inte vill. Men med en pool så följer det även en hel del arbete, som inte alltid är så roligt att utföra. Och dessutom kanske poolen enbart används under en kort del av året. Om du inte vill eller kan ta ner din pool för vinterförvaring så är det därför en god idé att använda dig av en vintertäckning av pool. En täckning som gör att din pool kommer hålla sig ren och även få en ökad hållbarhet.

Renare och finare pool med vintertäckning

En vintertäckning gör att inte löv, insekter och grenar blåser ner i poolen och ligger där hela vintern. Men det är även ett mycket bra sätt att se till att poolen kommer klara alla typer av väder och vind som den annars kan bli utsatt för under vintertid. Pooler av alla de slag brukar ha en hög tålighet och hållbarhet, men även de starkaste pooler kan få en påverkan ifall kalla vindar viner obönhörligt och det samtidigt är låga minusgrader. Med vintertäckningen kan du känna att du har gjort ditt för poolens hälsa.

Kategorier
Mäklare

Bättre bostadsaffärer med mäklare i Solna

Längtar du till Solna? Inte konstigt alls för här finns allt man kan önska sig och lite till. Natur, människor och bra bostäder. Ta kontakt med en mäklare i Solna för ett lyckat bostadsköp.

Inget är perfekt men Solna kommer iallafall nära. Här finns en fin blandning av lägenheter och villor. Här finns all shopping och all samhällsservice du behöver och önskar. Här finns naturen med många tillfällen att andas skogsluft och bada i glittrande sjöar sommartid. Du har aldrig tråkigt här.

Som om inte detta vore nog finns här också utmärkta förbindelser in till centrala Stockholm. Du kan nå allt enkelt men du slipper stressen och trafiken. Norrort är perfekt att bo och leva i. För att inte tala om att det även finns en hel del intressanta arbetsplatser.

Din mäklare hjälper dig att hitta rätt

Så, hur ska du nu få tillgång till denna fina del av världen? När du satt dig ned och tänkt igenom vad du vill, och inte vill, ska du förstås kontakta en mäklare. Här kommer dina önskemål att möta tillgängliga bostäder och nu kan sökandet ta fart på allvar. Det är inte alltid man hittar det man trodde att man ville heller.

Mäklare har nätverket och kunskaperna om alla måsten. De ordnar dokument och visningar. Du kommer att få se trevliga bostadsrätter med fantastisk service och drömvillor med trevliga trädgårdar att trivas i eller att göra om efter eget huvud. Är du soffpotatis eller frisksportare? Det finns något för alla.