Kategorier
Bil

Enkel och säker parkering på Arlanda

Det kan kännas nervöst att resa bort en längre tid och låta sin bil stå parkerad. Men på en parkering på Arlanda är det enkelt och säkert att parkera fordonet.

Resan är bokad och väskan är packad. Glatt och förväntansfullt ser du och din familj fram emot ett par veckors semester utomlands. Men var ska du göra av bilen? Vad kommer det kosta att ha den parkerad en längre tid? Och kommer bilen att vara säker på sin parkeringsplats?

Tyvärr är det en oro som kan lägga lock på glädjen inför en flygresa. Men på större flygplatser, som Arlanda, är det en oro som är helt i onödan. För där finns det all möjlig service och säkerhet som borgar för att bilen kommer stå lika säkert som hemma på uppfarten. Eller till och med ännu säkrare.

Idag finns det en hel del system som ser till att bilarna är säkra på större parkeringar på flygplatser. Det sker en kontroll av alla som kör eller går in i parkeringen och dessutom finns det kameror som håller koll på allt som sker under hela dygnet. Men som om inte det är nog så patrullerar även väktare på och kring parkeringen för ytterligare skydd.

Välja rätt parkering

Vid parkering på flygplatser är det viktigt att noga kontrollera skyltar så att du väljer rätt parkering. Det finns parkeringar som endast är för kortare tider, som om du exempelvis ska hämta eller lämna någon. Men också olika typer av parkeringar för dig som behöver parkera under en längre tid.

Arlanda långtidsparkering ska du exempelvis ställa dig ifall du ska vara borta en längre tid. Det är ofta en parkering som kan ligga lite längre ifrån flygplatsen men som samtidigt brukar ha lägre dygnspriser än de parkeringar som gäller för kortare tider.

Hur var det då gällande priser för parkering? Kanske är det billigare att någon skjutsar dig och din familj till flygplatsen, eller att ni tar kommunala transportmedel. Men ändå är parkeringen så pass billig att det kan ses som en härlig lyx att kliva direkt in i sin egen bil och köra hem.