Kategorier
Solskydd

Markiser för syns skull i Stockholm

Finns det något mer frustrerande att försöka se på skärmen men inte kunna utläsa något. Solen är inte alltid en vän. Däremot kan markiser i Stockholm vara det.

Det var riktigt ruskväder när kontorsbyggnaden äntligen stod klar. Som i ett trollslag fylldes rummen med kontorsmöbler, lounger, fikarum och konferenslokaler. Allt kändes nytt och fräscht och de flesta gillade inredningen som var ljus och luftig. Färgerna gick i vitt och beige vilket gjorde lokalerna harmoniska och trevliga att vistas i.

Till en början var allt till belåtenhet och inte ens några klagomål på temperaturen. Det fanns det alltid annars. Vissa företag hade endast ett rum medan andra hade hela våningar och där fanns gemensamma utrymmen. Så snart vädret blev fint började klagomålen komma. Företag som hade fönster där solen tittade in kunde inte se något på sina skärmar.

Markiser avlägsnar problematik

Det gnälldes på rasterna men inget hände. Då fick Anna, som hade ett litet kontor på andra våningen, nog. Hon kontaktade ett företag som sålde solskydd i Stockholm. Man satte upp de transparenta solskydden på fönstren och problemet var löst. Trots solskydden kunde man se ut och njuta av den vackra dagen.

Hon skrev ett dokument där hon tog upp kostnader för antalet som behövdes och gick sedan till hyresvärden. Inom en vecka satt solskydden på plats och Anna som ingen tagit notis om tidigare blev allas hjälte. En i huset som man behandlade med vördnad. Solskyddshändelsen fick istället alla att vända sig till henne när något behövde bli gjort.