Kategorier
Tandhälsa

Bitit av en tand?

Det kan hända ibland, och det är inte kul, men plötsligt känner man att något gick sönder när man åt den där nöten, eller tuggade müslin. Man kan känna en liten bit av tanden i munnen. Hjälp!

I ett sådant läge vill man få hjälp så fort som möjligt. Man börjar leta efter akuttandläkare. Då kan det vara en lättnad att få en tid snabbt. En tandläkare som kan hjälpa dig med kort varsel. För så är det, inte alla tandbehandlingar är planerade, allra minst en olycka. Du kan få en tid samma dag. Det gäller också om du får tandvärk. Alla som haft tandvärk vet att det är plågsamt och att man oftast vill ha hjälp så fort som möjligt.

Hos tandläkaren kan du känna dig trygg. Det är lätt att ta sig dit, och du blir väl omhändertagen. Patientens trygghet och säkerhet sätts i främsta rummet. Även du som oroar dig och är lite rädd, kan slappna av och känna dig lugn. Tandläkare är vana vid patienter som känner rädsla.

Regelbundna besök hos tandläkare

En olycka med en tand kan hända närsomhelst. Men att vårda sina tänder kan alla göra, och ett bra sätt att hålla en god tandhälsa är att regelbundet besöka sin tandläkare. Det är alltid lättare att åtgärda olika tandhälsoproblem om de upptäcks i god tid. Du kan få träffa en tandhygienist för att få tänderna ordentligt rengjorda och få råd om hur du ska sköta dina tänder. Tänderna ska man ju ha livet ut.