Kategorier
Tandhälsa

Hjälp när den behövs som mest

Fredag kväll och plötsligt krasar det till i en tand när du tuggar på ett chips. Efter en stund kommer värken och gör att du får lämna fredagsmyset för värktabletter och ett telefonsamtal.

Det är märkligt att tandvärk och andra olyckor oftast händer när det är kväll eller helg. Då har du dessutom flera timmar eller dagar när du ska stå ut med smärtan, innan du kan få hjälp. Om du inte helt enkelt ser till att kontakta en akuttandläkare, så att du får hjälp så fort som möjligt. När du har riktigt ont i tänderna så brukar inte vanliga värktabletter hjälpa. Och dessutom så kan det vara något annat som gör att skadan kan bli värre utan snabb vård. Kanske är tanden vass och du skär dig i tungan eller kinden. Eller något annat liknande.

En provisorisk lösning

För att ditt akuta besök ska gå så snabbt som möjligt så kommer du endast få en provisorisk hjälp på ditt problem. Det beror på att det ska finnas tid till så många som möjligt och att ditt bekymmer kanske kräver mer än ett behandlingstillfälle. Genom det sättet att arbeta på kanske du får den provisoriska hjälpen på en klinik för akut hjälp och sedan är det din vanliga tandläkare som slutför behandlingen. Men även om det är så, brukar du få ett besök ganska snabbt så att du inte får ännu värre problem. Vad hjälpen består av beror på vilket tandproblem som du har.